Vrem sa schimbam sistemul, dar pe noi vrem sa ne schimbam?

Ma aflu la București zilele acestea. Acum 2 zile am plecat de la lucru pe la ora 18:30, din Piața Presei Libere. Doream să ajung la hotel, undeva pe Regina Elisabeta. A găsi un taxiu în Piața Presei Libere la ceas de seară pare că este o adevărată provocare. Pe străduța care vine dinspre ”Casa Scânteii” sunt trei taxiuri parcate, în așteptare de clienți.

Mă duc la primul și dau să mă urc în mașină. Șoferul îmi aruncă o privire fulgerătoare și mă întreabă unde vreau să merg. Îi spun destinația, iar el îmi zice că nu merge spre centru. Îi explic ca nu trebuie să o luăm prin Victoriei, ci că putem să mergem pe Mihalache, Buzești, Berzei și să ieșim la Cișmigiu. Șoferul se irită și începe să țipe:

-Nu înțelegi dom’le că nu am chef să mă duc încolo? 

Zic ”mulțumesc” și închid ușa. Mă duc la următorul. Scena se repetă, cu singura diferență că al doilea șofer se oferă să mă ducă fără ceas, cu 40 de lei. Refuz.

Al treilea șofer mi-a cerut 30 de lei.

Toate taxiurile erau de la firme teoretic foarte transparente din București: Speed, Cobălcescu și As.

Stau încă 20 de minute și mai vine un taxiu. Îmi încerc din nou norocul. De data aceasta șoferul se oferă să mă ducă cu 25 de lei, fără ceas. Exasperat de atâta așteptare, am acceptat. Cursa a durat aprox 15 minute. Pe ceas nu ar fi fost mai mult de 15 lei.

În mașină s-au pornit discuții referitoare la proteste, iar șoferul îi susținea din mașină pe protestatari. A început să arunce cu noroi în clasa politică. Peste tot numai corupție. Numai ilegalități. Înainte să cobor îi spun calm:

-Vorbești de corupție și ilegalități, dar ce ai făcut tu este o ilegalitate grosolană. Vorbești despre politicieni, dar ești la fel ca ei. Cerem schimbare, dar noi când vrem să ne schimbăm?

Am plecat repede. Nu am mai așteptat niciun răspun.

Da sfoara in tara
0

One thought on “Vrem sa schimbam sistemul, dar pe noi vrem sa ne schimbam?

  1. Pingback: Și uite așa s-a zis cu schimbarea clasei politice din România - Solilocvii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *